07-12-10

Koeketiene

 

 

Koeketiene

 

 

 

Heeft u zich ooit al eens aan aquajogging gewaagd?

 

Eigenlijk vind ik een vraag als openingszin wel leuk. 

 

Behalve bij het nieuws op TV. 

 

Dan zegt Wim De Vilder als inleiding:    

 

"Hoe zou het zijn met de Bel 20?"

 

 

JA, WEET IK VEEL!!!

 

 

Waarom zou ik naar het nieuws kijken, als ik alles al wist?

De Vilder, jongen, doe uw job en vertel het ons.  Het journaal is geen quiz, dacht ik zo.

 

Dus heu... heeft u zich al eens gewaagd aan aquajogging?

 

Je krijgt dan een soort drijfband rond de borst gebonden, waardoor je rechtopstaand in het water blijft zweven.  Dan kun je de loopbeweging imiteren, het water zorgt voor weerstand, terwijl je pezen en gewrichten gespaard blijven van de dreunen en impacten van het lopen op harde ondergrond.  Wordt veel gebruikt bij revalidatie van geblesseerde sporters.  En als bijkomende krachttraining.

 

Ooit kreeg ik de suggestie om tijdens de revalidatie van een achillesblessure (godverdommese kloteblessure) te gaan aquajoggen.

 

Saai als de hel.  Gras zien groeien is spannender.

 

 

*****

 

 

Aquajoggen.

 

Je loopt in het water, je voelt je Jezus, maar dan Jezus die een minder dagje heeft...

 

 

*****

 

 

Je loopt in het water.

 

Ik herlees vorige zin: Je loopt in het water, dat klinkt  als de titel van alweer een kloteliedje van Marco Borsato.

 

Enfin, je loopt in het water. 

 

Kon ook van Clouseau zijn.  Die maken ook altijd hetzelfde liedje, maar dan telkens met een andere tekst.  Die Koen Wauters zal zich ook geen klein beetje genaaid voelen dat Kim Clijsters weer beginnen tennissen is. 

 

Afscheidsliedje gemaakt, begint ze weer opnieuw. 

 

Straks afscheid, wat dan? 

 

Zelfde tekst?

 

 

*****

 

 

Enfin, aquajoggen, je loopt in het water.

 

Het is zwaar werk.  Je zweet in een zwembad. 

 

Raar gevoel is dat. 

 

En de chloordampen die je woest inademt, komen qua longverwoestende dosis overeen met het roken van 4 pakjes Groene Michel zonder filter.  Daar wordt een mens high van.  Alhoewel een haai het laatste is wat je wil, in het water.

 

Ik krijg net telefoon van de N.D.I.F.W., de Nationale Dienst voor Inspectie op Flauwe Woordspelingen.  High en haai mogen sinds het decreet dd 12 augustus 2006 niet meer gebruikt worden in een poging grappig te zijn; boete van 125 euro volgt...

 

 

*****

 

 

Aquajoggen dus: tussen mensen die recreatief komen zwemmen, zit ik als bezeten rond te hossen. 

 

Rare blikken alom.

 

Je gaat ongeveer 0,0238547 km per uur vooruit in het water. Weten zij veel dat het niet om de voortgaande beweging gaat, maar om de inspanning...

 

Zowat alle vrouwen van middelbare leeftijd in enorme en godzijdank allesomvattende badpakken met bloemetjesmotief, zwemmen je voorbij.  Met van die badmutsen waarop opnieuw bloemen een schreeuwerige hoofdrol spelen.

 

 

Die vrouwen komen sporten.

 

KOFFIEKLETS  JA ! 

 

Roddelen !

 

 

Wat ik allemaal te verwerken krijg aan lugubere berichtgeving omtrent aanhouwerij, overspel, erectieproblemen, huwelijken onder druk, familiale drama's en schandalen, is teveel voor één mens.  Met alle lillende details die thuishoren in de afdeling fijne vleeswaren.

 

 

En gek genoeg fascineren dit soort berichten me mateloos. 

 

 

Ik kamp wel met een immens probleem.  De informatie  bereikt mij niet helemaal compleet, maar in onderdelen als het ware. 

 

 

Het is puzzelen geblazen.

 

 

De dames zwemmen sneller dan ik kan aquajoggen, ze fluisteren dan ook nog, zodat ik cruciale deeltjes informatie misloop:

 

  • wiens huwelijk loopt er spaak omdat meneer in volle  geslachtsdaad betrapt werd met zijn koeketiene,  interessant maar dju toch, de naam kon ik net niet opvangen,
  • er zit in onze straat ook iemand met een ernstig gokprobleem en bijhorende geldzorgen, maar wie het is, gaat ook weer net aan mijn neus voorbij,
  • dan krijg ik wel een naam te horen, Mr X, maar wat die precies met welke minderjarige babysit heeft uitgespookt zonder gebruik van een capote anglaise, valt ook weer net buiten mijn gehoorsveld,
  • en dat er iemand is gezien bij het verlaten van een kaberdoesjke, werd tot mijn verbazing met de mantel der liefde bedekt, maar dat zijn vrouw hem daarbij vergezelde, gaf het verhaal dat beetje extra 'je ne sais quoi', maar weer mis ik de familienaam,
  • het volgende baantje gaat het over een iets uit de klauwen gelopen imitatie van een scène uit de SM-rechter, waarbij de tepelklem iets te enthousiast werd aangedraaid, maar wie de arme vrouw was, ik had het u graag meegegeven, jammer maar helaas.

 

 

En het feit dat ik letterlijk kreun onder de inspanning om hen bij te benen, om zo alle info mee te pikken, resulteert in strenge blikken aan mijn adres. 

 

Blikken waarin staat te lezen:

 

Wat doet die kerel onder water dat kreunen als gevolg kan hebben?

 

En wat een verdacht rooie kop!

 

Alle venten zijn hetzelfde!

 

Ja, ik zeg het: aquajoggen, het blijft een frustrerend alternatief voor lopen.

 

 

*****

 

 

Ten behoeve van het Oranjelegioen:

 

Een koeketiene is een maîtresse, verbastering van concubine

 

Een capote anglaise is een antieke benaming voor een condoom.  Omdat de Britten syfilis vulgariserend 'the french disease' noemden, kregen ze lik op stuk van de Fransen, en kregen condooms de benaming 'capote anglaise' mee.  Vanaf 1876 gemaakt uit rubber, voorheen waren het gedroogde en geoliede darmen van dieren.  Smakelijk eten, trouwens !

 

Een kaberdoesjke (cabardouche) is een etablissement van lichte zeden, waar lichtekooien het oudste beroep ter wereld uitoefenen. 

 

Een hoerenkot dus. 

 

Kaberdoesjke zou een Antwerpse verbastering zijn van Cabaret douze, de Fransen kenden de huizen van  vertier een rangnummer toe; het nummer 12 werd in Napoleontische tijden voorbehouden voor bordelen.  Andere bronnen hebben het dan weer over douce (zacht) of verwijzen naar een soort dobbelspel (douze).   Men weet het dus niet en Napoleon is net iets té dood om het hem te vragen...

 

18:43 Gepost door Mark in 20 Km door Brussel, Lopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het oranjelegioen zegt 'dank!'

Gepost door: rencapy | 07-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.