11-08-09

Coldplay

Coldplay

 

Ik zit al een ganse dag met hetzelfde liedje in mijn hoofd.  En ik geraak er niet van af. 

Iets van Coldplay. Yellow.

Ik weet het, het kan erger. 

Ooit heb ik een kleine week met 'Zo mooi, zo blond en zo alleen' van Jimmy Frey in mijn kop gezeten. Terreur.  Om zot van te worden.

En als er een liedje in mijn kop zit, dan barst ik te pas en te onpas uit in dat liedje. 

Mijn gezin heeft toen erg geleden onder Jimmy Frey.

Ik meen me te herinneren dat mijn vrouw dat liedje met behulp van de wok uit mijn hoofd heeft geklopt.  Een week in een donkere ruimte en het leed was weer geleden.

De wok, het blijft een onderschat hulpmiddel. 

In bepaalde studentikoze milieus wordt de wok dan weer aangewend als opvangreservoir in geval van braakneigingen, in combinatie met het feit dat het toilet al bezet wordt door een andere, spetterende lichaamsopening.  Indien u aan tafel zit, smakelijk eten.

 

*****

 

Coldplay en Yellow dus.

En dat is de schuld van een bevriend loper.  Hij heeft een blessure opgelopen.  Een hernia of iets van die aard in de rugzone, wat uitstraalt naar  zijn been.  Dat been werd daardoor gevoelloos. 

Foute boel.

Ik heb begrip voor iedere loper die een blessure oploopt. Dan komt de moeder Theresa in mij boven.

U mag altijd een schouder bij mij reserveren waar u op uit komt huilen.  Een matig uurtarief zal uw deel zijn.  U bent welkom om uw blessure te komen beschrijven in geur en kleur.  Ik zal u psychisch bijstand verlenen en op eenvoudig verzoek nuttige tips verstrekken voor bestrijding en voorkoming. 

Lopers voor lopers.

Ik kan oeverloos gezaag van elk niveau aan.  Stalen zenuwen.  Zenuwen gestaald door een week lang 'Zo mooi, zo blond en zo alleen', zeg maar.

Ik ontferm me over de geblesseerden.

 

MAAR DE BLESSURE MOET WEL EEN GEVOLG ZIJN VAN HET LOPEN!!!

 

U moet hier niet komen aanzeiken met een blessure als gevolg van, bijvoorbeeld, aanstellerij op latten (ski), aanstellerij met een bal (tennis, voetbal,...),...

Als u komt janken met een blessure omdat meneer op een barbecue zonodig moest beginnen badmintonnen nadat hij weer maar eens teveel  cava had gezopen, dan wordt u onthaald op hysterisch hoongelach. 

Eigen schuld, dikke bult.

Hoogmoed komt voor de val.

De laatsten zullen de eersten zijn.

Geen omelet zonder spaanders.

Berouw komt voor de porseleinkast.

Zo mooi, zo blond en zo alleen.

Heu.

 

U bent een loper en u dient zich te gedragen als loper.  

Verantwoordelijkheidszin!

Respect !

Inzicht !

 

Lopers eten en drinken verantwoord en ademen de juiste substanties in (een sporadische uitschuiver daar gelaten).

Om rugletsels te vermijden doen lopers aan niet-acrobatische seks (een iets minder sporadisch voorkomende uitschuiver daar gelaten).

 

*****

 

Coldplay dus en Yellow.

De bevriende loper, waarvan sprake, is een man met een gedegen opleiding en de diploma's om dat te staven.

Neem dat van mij aan. 

Ik ben tenslotte een man die prat kan gaan op diverse diploma's,  gaande van 50 meter vrije slag tot dactylo Frans en nog wat obscure opleidingen.  De meeste documenten zijn verloren gegaan in de grote brand van 1670 en diverse latere verhuissessies. 

We hebben de diploma's opnieuw aangevraagd om daarna, wanneer de duplicaten arriveren, typisch, ook nog eens alle originele diploma's terug te vinden.  Wij beschikken thuis dus over een stapel diploma's waar een middelgrote dwerg achter verdwijnt.  Toegegeven, de meest indrukwekkende diploma's zijn van mijn vrouw.

 

*****

 

Coldplay en Yellow dus.

Zullen we de bevriende loper een schuilnaam geven? 

Wat dacht u van Stef?

Stef ging naar Werchter om er Coldplay te zien.  Anticiperend op de drukte had hij de auto én fietsen bij.  Auto geparkeerd kilometers van de festivalweide, dan per fiets ter plaatse gegaan. 

Georganiseerd zijn is een voordeel.

Stef heeft de fietsen vastgemaakt aan een nadar  met een ketting en slot waarmee je een olifant met succes kan vastketenen.

 

Stef en gezelschap naar Coldplay. 

Een gesmaakt concert. 

Stef, die in zijn stoffige werkomgeving altijd een das en pak draagt, gaat in Werchter compleet door het lint op het concert van Coldplay.  De werkgever van Stef kan nauwelijks bevroeden dat er dit soort energie in Stef verborgen zit.  Zowaar een volbloed tijger in de tank.  Stef, the king of Pogo !

Headbangen en crowdsurfen dat het een lieve lust is. 

In die mate zelfs dat hij er in slaagt om zijn sleutels kwijt te spelen.  De sleutels van de auto én het fietsslot.

De dienst verloren voorwerpen wist van toeten noch blazen.

Een reservesleutel was niet bereikbaar in een straal van 150 km.

Wat nu gevogeld?

Stef beslist om naar de auto te lopen.  Op zijn zondagse schoentjes. 6-tal kilometer.

 

Ik wil begrip opbrengen voor de paniek, maar dit is onbegrijpelijk. 

De loper met gezond verstand zal nooit een loopinspanning leveren op onaangepast schoeisel.  De loper loopt op loopschoenen, bij voorkeur van het merk Brooks, Adrenaline GTS, serie 9 inmiddels.

Daar is Stef compleet de fout ingegaan.  Je mag niet lopen op zondagse schoentjes. 

De loper doet zoiets niet.

Stoemerik.

 

Stuur dan toch je vrouw naar de auto !

Dat zij zich een hernia loopt !

Daar heb je als loper erg weinig last van. 

Van de hernia van je vrouw, bedoel ik.

Logica, dacht ik zo.

 

Om een lang verhaal kort te maken: Europ Assistance heeft de auto opengebroken en gedepaneerd, de sleutels daagden later nog op, dus eind goed, al goed.  Maar de blessure zeurt nu toch al een maand aan.

 

*****

 

Bij mij zou de kous hiermee niet af zijn.

Koppen moesten rollen.

De heren van Coldplay zou ik, in overleg met mijn juridische adviseurs, tot op hun onderbroek uitkleden.  De royalties van de volgende drie platen zouden integraal op mijn rekening terecht komen, dat staat als een paal.

Tevens zou ik via mijn advocaten eisen dat Coldplay een versie van 'Zo mooi, zo blond en zo alleen' zou opnemen.  Dat zou ze leren een oerdegelijk mens aan te zetten tot baldadig gedrag waarbij autosleutels verloren gaan.

En als mijnheer de juge een loper is, dan zou uit zijn vonnis blijken dat het feit dat hier een loper getroffen werd, een verzwarende omstandigheid is.

Tien jaar de doos in.

Minstens.

 

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.