30-05-09

Belleke trek

Zaterdag 30 mei 2009.

 

Dit is een klotedag.

Wat doe je de dag voor de 20 Km door Brussel? 

Niks. 

Je moet rusten.  En je bent rusteloos.   24 uur voor de start...

Je wil gaan lopen (ik loop altijd op zaterdag, altijd). 

Nu kan ik niet gaan lopen, ik mag niet.  Ik moet rusten. 

 

Wat doet de mensheid op een zaterdag?

Aan het lawaai te horen buiten, moet iedereen het gras weer maaien.  Waar is het fout gegaan met de menselijke soort, dat wij ons moeten straffen met die steeds weerkerende corvee gras afdoen?  De haag trimmen? Schrobben en schuren.

Vroeger, toen we nog in grotten leefden, heeft er toen iemand gezegd: "ik denk dat ik het gras eens ga afdoen, het regent nu even niet".  Ik dacht het niet.

De auto wassen.  Ja, dat zou ik eens kunnen doen.  Zou eens moeten gebeuren.  Eens.   Ooit.   Nu.  Nee.   Niet.   Nu niet.  Nè.

 

Verveling. 

En nog duizend dingen te doen, maar mijn hoofd staat er niet naar.

Ik denk dat ik mijn jongste zoon wat ga pesten.  Dat is nuttig, dan wordt hij wat weerbaarder.  Want het levenspad loopt niet over rozen, naar het schijnt (de rozen zouden ook eens dringend gesnoeid moeten worden, maar mijn vrouw wil niet).

 

.....

 

Heb net slaag gekregen van mijn jongste zoon; hij wil niet gestoord worden als hij World of Warcraft aan het spelen is.  Online gaming, en pas op, ik betaal daar dan ook nog eens voor.

 

Verveling.  Zucht.

En nog een klein miljard dingen te doen, maar ik heb geen bal goesting.

Ik denk dat ik mijn vrouw wat ga plagen.  Dat is niet nuttig, maar dat breekt de dag een beetje.

 

......

 

Heb net van de vrouw te verstaan gekregen dat ik, indien ik morgen in Brussel nog over twee benen wil beschikken, haar beter met rust laat.  En dat een strijkijzer behoorlijk kan aankomen.  Dat klopt dus.  Het strijkijzer.

 

Ik verveel me.............. vvvvveeerrrrrvvvveeeelllliiiiinnnnggg!

Zucht.

 

Ik ga belleke trek doen bij de buurvrouw van 78 jaar, een beetje beweging kan nooit kwaad op die leeftijd.

 

......

 

Amai, de buurvrouw is nog behoorlijk rap voor haar leeftijd.  En ze babbelt graag.  Over den oorlog.  Saai.   Ik verveel me nog liever.

Zucht.

Loopt er hier nergens een huisdier rond dat ik wat kan embêteren?

 

.....

 

Ben gebeten door de hond van de buren.  Niks ernstigs, 12 draadjes, meer niet.

Of zou ik iets schrijven voor mijn blog?  Neije.

Ik kan natuurlijk altijd de telefoon nemen en willekeurige nummers toetsen en zien waar we uitkomen.  Dat is altijd lachen.

 

.....

 

Per ongeluk het noodnummer gebeld.  Politie was niet geamuseerd.  Nu ja, ik heb al véél bijgedragen aan de staatskas in de vorm van parkeer- en andere boetes, nu moeten de flikken niet lichtgeraakt beginnen reageren, vind ik.

 

Verveling.

Zucht.

Ik denk dat ik het plafond van de garage eens ga schilderen.  Of toch alleszins eens naar dat plafond ga kijken.  Of laat kijken.  Of het laat.  Hoe laat is het?

Hebben de andere buren geen kat?

 

.....

 

Kat in brand gestoken.  WOEF!

Spectaculair, dat wel.

Moet het gras nu niet meer afdoen, brandweer is bezig met het blussen van het tuinhuis.  Die gasten kunnen geweldig zuipen.

Zie je wel dat ik het noodnummer nog nodig zou hebben!  En ik kan 'tuinhuis opruimen' van mijn lijstje te doen schrappen.  Handig. 

 Het schiet lekker op.

Zo is het toch nog een nuttig dagje geworden, en ik heb mezelf geen seconde verveeld!

 

 

 

14:32 Gepost door Mark in 20 Km door Brussel, Lopen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 20 km door brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.