21-05-09

Jeezes!

Jezus runs with me

Nu niet beginnen panikeren.  Niks godsdienstig in deze bijdrage.

Ik weet niet meer welke editie het was van de 20 km door Brussel.  Ik stond om half drie in het startvak te wachten op wat komen zou, u weet wel: de Bolero, de Brabançonne en het kanonschot.  Je kijkt op je klok, het is half drie.  Je staat dan wat zenuwachtig rond te dribbelen, kijkt op je klok (half drie),  nog eens de veters te herstrikken, je kijkt nog eens op je klok (nog altijd half drie), shirtje nog eens in je broek steken, klok (half drie), kousen ajusteren, je kijkt nog eens op je klok (nog altijd half drie), je tracht nog maar eens je borstnummer recht te hangen.

Dat is nog zoiets.  Hoe hang je  met behulp van 4 veiligheidsspelden een borstnummer perfect recht, en dat  zonder bloedvergieten? 

Zonder behulp van een lasertoestel?  Niet evident. 

Het is me in al die jaren exact 1 keer gelukt tijdens de 20 Km.

Ik leg mijn loopshirt op de stoel, ik schik mijn borstnummer na wat gevloek en gemiljaar waterpas t.o.v. het Ice-Tea-logo.  Ik speld vast en MIRAKEL, het nummer hangt zowaar op de juiste plaats en perfect recht! 

PERFECT RECHT!  Tranen van opperste ontroering schieten me in de ogen.  Ik roep en brul de hele luchtvaarthall bijeen.  Na enkele minuten staan er 12 436 lopers in opperste extase te kijken naar mijn shirt, op de stoel, met het borstnummer perfect opgespeld.  Ik loop rond, felicitaties in ontvangst nemend, schouderklopjes incasserend.  12 463 lopers, waar de tranen over het gezicht lopen (hoe weet ik dat het 12 463 lopers waren; eenvoudig: ik telde het aantal benen en deelde de uitkomst door 2).

Ik werd bewonderd alsof ik de nieuwe messias was.  Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje.

Aanschouw het mirakel! 

Straks loop ik trouwens ook nog over water (meer bepaald Spa-water dat van de Tervurenlaan naar beneden loopt).

Ik neem mijn loopshirt van de stoel, wat blijkt?  Ik heb de speldjes ook door de achterzijde van het loopshirt geprikt!  Herbeginnen en, uiteraard, het zal scheef hangen, opbollen, hinderen tijdens het lopen, een speld lossen tijdens de inspanning, en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Het blijft een ijzeren wet.

Maar over wat ging het hier ook alweer?  Ach ja, Jezus runs with me...

Nu moet ik wel toegeven dat de borstnummers van de 20 km van prima kwaliteit zijn.  Een soort waterbestendig papier.  Je mag nog zoveel water over je kop kieperen, het zal niet scheuren.  In lokale wedstrijden krijg je dikwijls papieren nummers die er na 2 bekertjes water afvallen.  Ik heb dan de gewoonte het papieren vod in mijn loopbroekje te steken.  In de buurt van de kritieke zone, waar de kroonjuwelen zich bevinden.  De blik van de borstnummerverantwoordelijke als ik het nummer uit mijn broek vis...onbetaalbaar.

Maar over wat ging het hier ook alweer?  Ach ja, Jezus runs with me...

Trouwens, vroeger waren de borstnummers van de 20 km van een soort dik plastic, waar je amper met een speld doorheen geraakte.  Garanti prikongevallen.  Het nummer woog ongeveer 250 gram, wat toch gauw een 23 seconden tijdverlies gaf omwille van het extra gewicht. 

Maar over wat ging het hier ook alweer?  Ach ja, Jezus runs with me...

Ik stond dus rond half drie (het kan iets later geweest zijn) in de startbox met een kerel te lullen over onze beider passie: het lopen. Ik keek op mijn klok (het was half drie).   Als je ooit lopers over lopen bezig hoort, dat is van een saaiheid waarbij gras zien groeien spannender is.  En er wordt nooit naar mekaar geluisterd. We putten ons uit in gemeenplaatsen.  Soit.

Toen merkte ik (het moet rond half drie geweest zijn) dat die kerel een T-shirt droeg met op de rug de tekst: Jezus runs with me!

Ik dacht exact hetzelfde als u nu, namelijk: Jeezes!

Ik zal hier toch niet (om half drie) opgescheept zitten met een getuige van Jehovah, zeker.

En ik durf er een aardige duit op te verwedden dat zo'n kerel, met op de rug van zijn T-shirt de tekst "Jezus runs with me"  tijdens de 20 km van Brussel geregeld te horen krijgt:

Wacht efkes!  Niet zo rap!  Hij kan niet volgen!

 

 

17:00 Gepost door Mark in 20 Km door Brussel, Lopen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 20 km door brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.