20-05-09

Bob Marley

Bob Marley

 

Woensdag 20 mei, nog 11 dagen tot de 20 Km door Brussel

Ik kom net terug van een lange duurloop, douche ...  We tellen ook het aantal resterende trainingen af.  Nog drie, om precies te zijn.

Het viel me op vandaag, het is plots lente.  Alles is fris groen, de natuur is één explosie van groentinten.  Je kijkt je de ogen uit!

Nog niet zo lang geleden vroor het stenen uit de grond, weet je nog? En sneeuw!

En ach, de 20 Km door Brussel leken nog ver weg, je kon zelfs nog niet inschrijven.  Gelukkige tijden waren dat, je kon jezelf nog wijsmaken dat je een fantastische voorbereiding ging maken om daarna de perfecte wedstrijd af te leveren.

Nu is die tijd van zelfbegoocheling weg.  11 dagen.  Nu is niets meer mogelijk.  Alleen verliezen. Akelig. 

Telefoon, tot seffens...

..........................

Een tele-verkoopster.  Dat ze handelden in luxe Italiaanse onderbroeken voor Heren.  Als ik inschrijf, kreeg ik een onderbroek gratis.

Ik heb gezegd dat ik al een onderbroek had.  Het werd erg stil aan de telefoon.

Lente dus.

En nu komen ook weer de vliegen en de dazerikken rond je kop cirkelen.

.........................

Ja ik was even weg, dazerik gaan googelen, want ik was niet zeker of dat correct Nederlands was (blinddaas was ook goed).  Dazerikken zijn smeerlappen. 

Even een kopje koffie zetten, ja het is een kroniek met horten en stoten.  Ik zit in zo'n reggae-stemming, iets te ontspannen... Jamaica, man.  Senseo, man.

Ik ga iets van Bob Marley opzetten.  En iets met een kiwi doen.

........................

Ik heb vanmorgen tijdens de duurloop een vlieg ingeslikt. 

Ja, lacht u maar.  Het gerochel had geen enkele zin meer, de vlieg was voorbij het point of no return.  Slikken dan maar zeker.  Ik krijg dan altijd van die beelden van een vlieg die levend in mijn maagzuur omkomt.  Tja, dat is de natuur zeker?

Ik vind vooral die kleine groene vliegjes lekker, die zo van die lange smalle vleugels hebben. 

Neen, serieus, die hebben een soort muntsmaak.  Echt lekker.  Nu ga ik niet speciaal liggen happen naar die vliegjes, maar toch.

Efkes zien of er iets op TV is vanavond.

.........................

Niks dus.

En dan nu, geeuw, de tip van de ervaren loper.

Als je een koeievlaai of een paardestront nadert, gelieve dan de mond te sluiten.  Je schrikt namelijk de vliegen op, en de kans bestaat dat er een vlieg in je mond belandt.  Een vlieg die net met haar poten feestelijk op die drol heeft liggen rondlopen.  En de rest van je duurloop zit je er toch mee in je maag.  Ik bedoel dan met de idee -fixe: wat hing er aan die poten?

Ja, tijdens lange duurlopen heb je ruim de tijd om de wereld te overschouwen en jezelf te verliezen in bepeinzingen.  De meeste onderwerpen van deze blog zijn trouwens ontstaan tijdens die lange duurlopen.

Ik kom dan thuis, sta te druppen van het zweet, maar neem dan voor de douche toch nog even de tijd om wat losse krabbels of wat codewoorden neer te schrijven op een kladbladje.

Dat heb ik me ook eigen moeten maken.  Dikwijls had ik briljante invallen tijdens het lopen, en weet ik daar nadien geen bal meer van af. 

Hoeveel meesterwerken zijn verloren gegaan voor de mensheid?  Geen, denk ik, pina colada iemand?

Sindsdien schrijf ik snel wat losse steekwoorden op, die ik nadien verwerk tot alweer een briljante bijdrage, of toch tot een bijna leesbare.

Zoals dit papiertje bijvoorbeeld, wat staat daar op, even ontcijferen: leeuw, valscherm, Keyserlei.

Tja, heu,.....

....ik kan met de beste wil ter wereld niet meer zeggen waar dit voor staat, het zal wellicht iets héél grappigs geweest zijn, misschien kom ik er nog op later in deze rubriek.

Of dit papiertje bijvoorbeeld: wasverzachter met het beertje, 300 gram jonge kaas, 1 krop sla. Shiiiiiiiiiiiiit, ik moet nog naar de Carrefour.  Tot seffens.

...........................

Terug.  Met belgerinkel naar de winkel.

Lente dus.

Vlak na de 20 Km door Brussel is er de jaarlijke stratenloop in mijn thuisstad.  10 km, niet echt de moeite qua afstand, maar wel plezant qua ambiance.

Nu zie je plots overal gelegenheidslopers verschijnen die denken dat ze op 3 weken nog even iets gaan bijeen trainen. Hahahaha.

Ook dames.  Met oorbellen en iPod.  Ik durf wedden met Evy Gruyaert  en Start to Run.  Evy Gruyaert met strooien rokje, jaaaaaaaaaaaaaaa.

Die lopende dames binden ook allemaal een trui rond de heupen. Heb ik nooit begrepen.

Officiële mededeling: Dames, dat gat is té dik, dat weten we, u hoeft dat niet weg te steken met die trui, we zien het toch, het accentueert zelfs.  En met dat tempo zal dat gat dik blijven.

 

Lente dus.  En nog maar 11 dagen.

Ach, nu weet ik het weer: leeuw, valscherm, Keyserlei.

De kans dat je door een leeuw, die met een valscherm landt op de Keyserlei, wordt verscheurd is 1 op 200 miljard. 

Maar ja, één keer is dan ook genoeg.

 

15:59 Gepost door Mark in 20 Km door Brussel, Lopen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 20 km door brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.