13-05-09

De bevalling van de zwarte kat

De bevalling van de zwarte kat

In de voorbereiding op de 20 Km door Brussel laat je niets aan het toeval over. 

We laten ons door niets afleiden. 

Is het op 31 mei de 20 Km door Brussel, dan bespaart u zich best de moeite om mij op 30 mei uit te nodigen op een feestje, ik kom niet.  Ook niet op de 29ste trouwens.  Om correct te zijn: vanaf 23 mei ben ik niet beschikbaar. 

Mensen die bij ons op bezoek willen komen, krijgen aan de  voordeur eerst een koortsthermometer in de bek. 37 graden of minder! 

U denkt toch niet dat ik mijn wedstrijd laat verknallen door een verkoudheid. 

Dat dacht ik niet.

Die regel geldt ook voor communiefeesten.  De vrouw weet dat; geen gedoe.

Die regel geldt ook voor bevallingen.  De vrouw weet dat; geen gedoe. 

In deze optiek heb ik trouwens in 1989 mijn vrouw verboden te bevallen tijdens de slottijdrit van de Ronde van Frankrijk.  U weet wel.  Het duel Fignon - Lemond (was het 8 seconden?).  Een bevalling dat kan elk jaar.  Technisch zelfs frequenter.  Dat duel niet. 

Ze begreep dat, denk ik.

Ik raak de dagen vlak voor de wedstrijd ook geen voedsel aan dat door vreemden is klaargemaakt/gemanipuleerd.  Voor je het weet heb je een salmonella en zit je de nacht voordien met een klank- en lichtspel op de pot. 

Doen we dus ook niet. 

Mijn vriend Jan M. heeft zoiets meegemaakt.  Daags voor een belangrijke wedstrijd haalt hij ergens een pasta.  Moet iets fout mee gezeten hebben.  Ganse nacht uit de twee belangrijkste lichaamsopeningen pasta retour gekregen.  De geur benaderde, volgens de bloemrijke beschrijving van Jan M., die van een volle GFT-container tijdens een hittegolf.

Ik werk ook niet met elektrisch aangedreven apparaten in de week voordien. Geen stofzuigers, slijpschijven of heggescharen voor mij.  Ik beperk me tot de afstandsbediening van de TV.

Bij nader inzien probeer ik werken in het algemeen tot een minimum te beperken.  Het is zo vulgair, iedereen doet het.

Ik kruip ook niet op laddertjes en ik loop niet onder ladders door, geen zwarte katten voor mij.

En loop ik door dit alles ook maar een ietsiepietsie beter?

Neen.

 

 

13:30 Gepost door Mark in 20 Km door Brussel, Lopen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 20 km door brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.