29-04-09

K2

Tervurenlaan

Ik heb net 'stijgingspercentage Tervurenlaan' gegoogled.  Zéér teleurstellend.  Er bestaat geen enkele wetenschappelijke studie, geen enkele grafiek, niks nada over de 'col Tervurenlaan'.  Voor de leken onder ons, de Tervurenlaan is de helling op het einde van de 20 km door Brussel, in loperskringen beter bekend als de K2, de Killer Mountain, aka de ploert van Tervuren, de achillesverslinder,  woonplaats van de man met de hamer.

De Tervurenlaan is een gans jaar lang een licht glooiende invalsweg naar het hart van Brussel,  maar dat is slechts schijn.  De laatste zondag van mei , waarde lezer, ontwaakt het zevenkoppige monster en ontbindt het alle duivels.  Het richt zich op en martelt de duizenden kuiten die in wanhoop en opperste verzuring de ongrijpbare boog van het Jubelpark willen bereiken.  De vermoeide helden waden door een wilde stroom smeltwater afkomstig van de hoger gelegen eeuwige sneeuw  (in feite Spa van de laatste bevoorradingspost, maar soit) onderwijl koortsig zoekend naar het volgende kilometerbord.  En dat kilometerbord blijft maar weg, waar is kilometer 18, we zijn alweer 6 minuten onderweg sinds kilometer 17, dit is onmogelijk. 

De berg baart een muis.  Rondom u hoor je gepiep, het gepiep van talloze hartslagmeters die in het rood gaan.  De Tervurenlaan.  En de bogen van het Jubelpark blijven weg, ver weg, in mist gehuld, het lijkt wel op een ander continent. 

Enkele edities geleden stonden onderaan de voet van de K2, de Tervurenlaan, twee dames met een spandoek.  Daarop stond te lezen: 'Ici commence l' enfer'. Hier start de hel.  Het blijft een understatement.

Laat u niet afschrikken, de Tervurenlaan stelt niks voor ...met de auto  

 

13:29 Gepost door Mark in 20 Km door Brussel, Lopen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 20 km door brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.